عمومی عمومی .

عمومی

وکالت تام الاختیار به چه معناست؟

وکالت تام الاختیار از اسناد رایج در دفاتر اسناد رسمی می باشد که به کمک آن؛ شخص تمامی اختیارات و تکالیف حقوقی و مالی خود را به شخص ثالثی همچون بهترین وکیل در کرج می دهد. با توجه به اهمیتی که وکالت تام الاختیار دارد، نمی توان به هر شخصی اعتماد کرد و وکالت را به وی داد، از این رو در این مقاله ما اطلاعاتی درباره چگونه وکالت تام الاختیار را باطل کنیم؟ در اختیارتان قرار می دهیم و در مجله وکیل چی نیز کلیه وکلای خبره و با تجربه معرفی شده اند تا به کمک مقاله ما و مجله وکیل چی (vakilchi.com) بهترین انتخاب و تصمیم را بگیرید.

وکالت تام الاختیار به چه معناست؟

وکالت به این معناست که نماینده مجاز است از طرف موکل خویش؛ هر قرارداد، معامله یا تصمیمی را که صلاحیت آن را دارد منعقد کند. این نوع وکالت بسیار قدرتمند است و به وکیل اجازه می دهد تا تصمیمات بسیار مهمی را از طرف موکل اتخاذ کند. از این نوع وکالت در مواردی استفاده می شود که شخص بنا به دلایلی نتواند به طور مستمر و بدون وقفه امور خود را اداره کند، از این رو اختیارات لازم را به وکیل خویش می دهد تا ایشان امور وی را به انجام برساند.

به عنوان مثال: اگر شخصی به دلیل بیماری، مسافرت، حبس و … نتواند به طور دائم امور خود را اداره کند، می تواند با اعطای وکالت، این امور را به دیگری تفویض کند. در این نوع وکالت، وکیل یا شخص دیگری که به عنوان وکالت منصوب می شود، تمام الزامات شخص موردنظر را دارد و می تواند از طرف آن ها تصمیم بگیرد.

انواع وکالت تام الاختیار

به طور کلی وکالت تام الاختیار به دو نوع کلی تقسیم می شود؛ این دو نوع عبارتند از:

1- وکالت رسمی: در این نوع وکالت، وکیل به طور رسمی و قانونی وکالت موکل خود را برعهده دارد و می تواند در تمامی موارد برای موکل خود اقدام کند و در موارد مختلف حق تصمیم گیری نیز دارد.

2- وکالت عادی: در این نوع وکالت، وکیل و موکل قرارداد رسمی بین خود نبسته اند و خارج از دفتر اسناد رسمی، موکل به وکیل خود این وکالت را داده که پی گیر کارهای وی باشد.

طبق قانون؛ وکالت نامه نوع دیگری نیز دارد که اگر قابلیت فسخ قرارداد را داشته باشد، جزو وکالت نامه های ساده محسوب می شود و در صورتی که نتوان وکالت نامه و قرارداد را فسخ کرد، در دسته وکالت بلاعزل قرار می گیرد. در وکالت های بلاعزل؛ موکل ضمن عقد قرارداد، حق عزل وکیل را هم از خود سلب می کند.

مزایای بهره مندی از وکیل متخصص
یک وکیل باتجربه با آگاهی و سابقه ای که در پیگیری پرونده های مشابه دارد، اطلاعات لازم در مورد مسیر پرونده و هرگونه نتیجه احتمالی در این خصوص را در اختیار موکل خود قرار می دهد.
یک وکیل صادق، هرگز به طمع دریافت حق الوکاله بیشتر موکل خود را در مورد نتیجه نهایی نگران نکرده و یا با دادن وعده های دروغ او را امیدوار نمی کند.
ازدیگر مزایایبهره مندی از وکیل متخصص و باتجربه انتخاب مسیری کوتاه برای دستیابی به نتیجه مطلوب و دلخواه موکل است.
با حضور بهترین وکیل در پیگیری و رسیدگی به پرونده های حقوقی دیگر الزامی به حضور موکل در جلسات دادرسی نخواهد بود.
یک وکیل حرفه ای قبل از هرگونه اقدامی برای طرح دعوا سعی در ایجاد سازش و صلح میان موکل خود با طرف دعوا را دارد حتی اگر این امر موجب کاهش میزان دستمزد او شود.


دلایل باطل شدن وکالت تام الاختیار

علل و دلایل مختلفی منجر به باطل شدن وکالت تام الاختیار می گردد که مهم ترین این دلایل به شرح زیر می باشد:

عدم مسئولیت پذیری وکیل: وکیلی که نسبت به قرارداد و وکالت نامه مسئولیت پذیر نباشد و وظایف خود را به درستی انجام نده؛ وکالت نامه لغو خواهد شد.
عدم صلاحیت وکیل: اگر وکیل بنا بر هر دلیلی صلاحیت انجام وکالت را نداشته باشد، این نوع وکالت باطل می شود. مثلا در صورتی که وکیل در حال تحصیل در رشته حقوق باشد و هنوز پروانه وکالت نداشته باشد، وکالت تام الاختیار وی باطل می شود.
مبهم بودن قرارداد: در صورتی که قرارداد وکالت دقیق و واضح نباشد، به معنای ساده تر، اگر وکالت نامه مبهم و دارای ابهامات بسیار باشد؛ وکالت نامه باطل می شود.
تغییر شرایط: اگر شرایط موجود در قرارداد به هر دلیلی تغییر کند، قرارداد نامعتبر خواهد بود. مثلا اگر موکل به دلیل بیماری نتواند تصمیم بگیرد، وکالت باطل است.
ناراضی بودن موکل: در صورتی که به هر دلیلی موکل از روند پرونده و یا هر دلیل دیگری ناراضی باشد؛ وکالت باطل می شود.
پایان مهلت قرارداد: معمولا هر وکالت نامه ای تاریخی دارد و اگر این تاریخ به پایان برسد، وکالت نامه خود به خود باطل و لغو می گردد.

کلام آخر

از این که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، سپاس گزاریم. آرزومندیم مطالب ارائه شده درباره چگونه وکالت تام الاختیار را باطل کنیم؟ برای شما مفید و سودمند واقع شده باشد. در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر درباره وکالت تام الاختیار و سایر مسائل حقوقی داشتید و یا این که به دنبال بهترین وکلا برای انجام خدمات حقوقی خود هستید، پیشنهاد می کنیم به سایت وکیل چی (vakilchi.com) مراجعه کنید. لازم به ذکر است در صورت داشتن سوال، انتقاد و پیشنهاد از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

منبع


برچسب: وکیل، وکیل چی، وکالت تام الاختیار،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۲۱:۴۲ توسط:مریم موضوع: نظرات (0)